Arabia vierailukohteena

 

Arabian koti on Helsingin Arabiassa. On ainutlaatuista, että näin lähellä pääkaupungin keskustaa sijaitsee teollinen tuotantolaitos, joka on ollut sijoillaan jo vuodesta 1873 lähtien. Fiskars Oyj:n omistuksessa olevan Helsingin keramiikkatehtaan pitkissä tunneliuuneissa poltetaan tänäkin päivän tuhansia keramiikkaesineitä.

Samasta rakennuksesta, Arabiakeskuksen ylimmästä kerroksesta löytyy keramiikkataiteen maailma – Arabian taideosastoyhdistys ry, jossa työskentelee suomalaisille tuttuja ja palkittuja taiteilijoita. Rakennuksessa toimivat myös Arabian tuotteita myyvä Iittala outlet -myymälä sekä Designmuseo Arabia ja galleria.

Fiskars-konsernin keramiikkatehdas

Fiskars-konserniin kuuluva Helsingin keramiikkatehdas valmistaa tuotteita sekä Arabia- että Iittala-tavaramerkille. Tehdas sijaitsee yhä synnyinsijoillaan Helsingin Hämeentiellä, keskellä kehittyvää kaupunki- ja asutusaluetta.

Helsingin keramiikkatehtaaseen voit tutustua maksullisilla tehdaskierroksilla. Tehdaskierroksella nähdään mm. keraamisten esineiden tuotanto raaka-aineesta aina valmiiseen tuotteeseen asti.

Tee varaus kierrokselle soittamalla numeroon +358(0)204 39 5326 tai sähköpostitse osoitteeseen arabia.visitors@fiskars.com. Tehdaskierrokset ovat mahdollisia tehtaan työaikoina arkisin. Tehdaskierrokset aloitetaan Iittala outlet Arabian sisäänkäynnin edestä.

Designmuseo Arabia ja Arabian galleria

Designmuseo Arabia ja Arabian galleria sijaitsevat Arabiakeskuksen 9, kerroksessa. Designmuseo Arabia perustettiin vuonna 1948 tehdasmuseoksi; v. 1984 museo avattiin yleisölle. Museossa on nähtävillä Arabian taiteilijoiden kokoelmia historiasta tähän päivään. Arabian vanhoista sarjoista saa lisää tietoa Designmuseon internetsivuilta.

Designmuseo Arabian yhteydessä sijaitsee galleria, jonka vaihtuvat näyttelyt ovat nähtävillä museon aukioloaikoina.

Arabian vanhoista astioista ja esineistä saa lisää tietoa Designmuseon kokoamasta verkkonäyttelystä että antikvariaateista ja vanhojen tavaroiden liikkeistä
http://arabia.kokoelma.fi/

Arabian taideosastoyhdistys

Arabian taideosasto perustettiin 1932. Arabian silloisen taiteellisen johtajan Kurt Ekholmin toimesta.  Arabian taideosastolla on pitkän ja rikkaan historian aikana työskennellyt useita keramiikkataiteilijoita, Toini Muona, Michael Schilkin, Kyllikki Salmenhaara, Birger Kaipiainen ja Rut Bryk.

Nykyisen Arabian Taideosastoyhdistys Ry:n ovat perustaneet Arabian taideosastolla työskentelevät taiteilijat vuonna 2003. Yhdistyksen tarkoituksena on taideosaston kulttuuriperinnön ylläpitäminen ja vaaliminen. Taideosastoyhdistykseen kuuluvat nykyisin taiteilijat Heikki Orvola, Fujiwo Ishimoto, Heljä Liukko-Sundström, Jasmin Anoschkin, Pekka Paikkari, Heini Riitahuhta, Kristina Riska, Kim Simonsson sekä Kati Tuominen-Niittylä.

Arabian taideosastoyhdistys Ry:n sivut www.artarabia.fi.

Arabian museo ja galleria ovat avoinna seuraavasti:

Aikavälillä 1.10.-30.4.
-ke-pe klo 12-18
-la-su klo 10-16

Aikavälillä 1.5.-30.9.
-ti-pe klo 12-18
-la-su klo 10-16

Puh. aukioloaikoina: +358 (0) 204 39 5357

Arabian Galleria sijaitsee 9. kerroksessa, jonne pääset Iittala Outlet Arabian sisäänkäynnin oikealla puolella sijaitsevilla hisseillä.
Osoite: Hämeentie 135 A, Helsinki
www.designmuseum.fi/museot/arabia-museo/

Iiittala outlet Arabia

Iittala outlet Arabia tarjoaa löytämisen iloa ja rakastettuja brändejä.

Myymälän valikoimaan kuuluvat Fiskarsin kodin ja sisustuksen johtavien tavaramerkkien, Iittalan, Fiskarsin, Arabian ja Hackmanin tuotteet. Lisäksi myymälästä löytyy erikoiseriä ja II-laatuisia tuotteita edulliseen hintaan.

Aukioloajat: ma-pe 10 – 20, la-su 10 – 16,
Puh. aukioloaikoina: +358 204 39 3507
Sähköposti: shop.arabia-helsinki@iittala.com

https://store.iittala.fi/iittala-outlet

Iittala outlet Arabia toimittaa tilauksia myös ulkomaille. Ulkomaantoimituksista saat lisätietoa myymälästä.